Liselore Frowijn SS18: een ode aan Mexicaanse vrijheid in Parijs

“Geen muur zal ons tegenhouden in het creëren”, zo luidde de boodschap van Liselore Frowijn in Parijs. In het Palais de la Bourse toonde ze haar collectie, die een ode bracht aan Mexico en verwees naar het belang van creativiteit en vrijheid.

Net als bij andere collecties nam Frowijn een cultuur als uitgangspunt. Dit keer waren haar ontwerpen een hommage aan Mexico, en dan de droge en archeologische landschappen in het bijzonder. De collectie bestond uit twintig looks, met referenties aan de Maya-cultuur, natuur, architectuur en piramides. Frowijn koos het woord ‘hoop’ als thema, (“het wapen van creatie” lezen we in het persbericht). Voor haar collectie werkte ze samen met grafisch ontwerper Michiel Schuurman, die een speciale cactusprint voor haar ontwierp.

 

“De collectie is een intensief eerbetoon aan Mexico. In maart van dit jaar maakte ik op een research trip en ontmoette ik veel lokale bevolking, die trots de traditionele kunst en ambachten liet zien,” legt Frowijn uit. Maar de dreiging van een muur tussen Mexico en de Verenigde Staten hangt de Mexicaanse bevolking boven het hoofd.“

Volgens de ontwerpster lijdt Mexico onder de huidige bedreigingen. Het gaat ten koste van de cultuur en creativiteit in het land, aldus Frowijn. “Het blokkeert de vrijheid en onafhankelijkheid,” stelde ze in de aanloop naar de show op Voordekunst.nl. “Ik geloof dat het leven gedefinieerd wordt door de vrijheid van beweging en het bouwen van een muur zou dit verlangen onderdrukken.”

 

Liselore Frowijn wil hoop geven met SS18-collectie

Met de collectie wil Frowijn een kritische reflectie bieden op de situatie in Mexico. “Mijn nieuwe collectie is een ode aan vrijheid in het algemeen en aan Mexico in het bijzonder, met elementen van zijn culturele geschiedenis en hoop op een heldere toekomst, door elkaar geweven.”

Frowijn werd uitgenodigd door Tranoï, een internationaal modeplatform dat is opgericht door de eigenaren van L’Eclaireur Boutiques. Om een deel van haar show te kunnen financieren haalde de ontwerpster via Voordekunst.nl een bedrag van 10.000 euro op.

Beeld : Julien Boudet

Geplaatst op: October 16th, 2017
Categorieën: Fashionweek, Mode, Nieuws