Schepers Bosman wint Les Etoiles Design prijs 2017

Modelabel Schepers Bosman heeft een internationale prijs in de wacht gesleept. Het ontwerpersduo Sanne Schepers en Anne Bosman won de internationale designwedstrijd ‘Mercedes-Benz Les Etoiles Design Competition’. Ze winnen een bedrag van 20.000 euro en ontvangen support van Mercedes-Benz. De prijs werd op maandagavond 25 september uitgereikt in Parijs.

De ‘Mercedes-Benz Les Etoiles Design Competition‘ bestaat sinds vorig jaar. Modeontwerpers van over de hele wereld kunnen hun portfolio insturen, samen met een gegeven ontwerpopdracht. Dit jaar stond de wedstrijd in het teken van sportiviteit. De uitgevoerde ontwerpen van de negen finalisten worden tijdens de Spring Summer 2018-editie Paris Fashionweek aan de wereld gepresenteerd.

Schepers Bosman won met een collectie die geïnspireerd was op de vrouwelijke race overalls uit de klassieke advertenties van Mercedes-Benz. Ook ontwikkelde het modeduo een eigen grafische print, een patchwork patroon, om ‘de abstracte vertaling te maken van snelheid en beweging’. Ook werd er een ode gebracht aan sponsor Mercedes-Benz; de materialen, kleuren en afwerkingen verwezen naar de interieurs van de auto’s. Zo kwamen zacht leer, handgestikte naden en padding terug in de ontwerpen. Het doel was ‘een eigen modern beeld creëren, zonder het klassieke vakmanschap van het automerk te verliezen’, laten de ontwerpers weten.

Sanne Schepers en Anne Bosman winnen internationale modeprijs Les Etoiles

De jury, onder leiding van Alexis Mabille, couturier en creatief directeur van Mercedes-Benz Les Etoiles, bestond dit jaar uit Dita von Teese, Camille Seydoux, Ludivine Sagnier, Marie-Agnès Gillot en Béatrice Tanguy. “De auto-industrie en de modewereld zijn altijd met elkaar verbonden geweest, het is een logische stap voor Mercedes-Benz om jonge ontwerpers te steunen,” aldus Tanguy, initiator van de wedstrijd en directrice Mercedes-Benz Frankrijk.

Schepers Bosman is een creatief samenwerkingsverband tussen Sanne Schepers en Anne Bosman. Beiden studeerden in 2011 cum laude af op de modebachelor aan ArtEZ, Hogeschool voor de Kunsten Arnhem. Schepers volgde de master Fashion Design aan l’Institut Français de la Mode (IFM) in Parijs, en Bosman rondde de master Fashion Design af aan Central Saint Martins in Londen. In de afgelopen jaren won Schepers de ‘Lichting G-Star Raw Talent Award’ en ontving Bosman twee H&M Design Awards.

Zaterdag 30 september zal Schepers Bosman vanuit Parijs haar nieuwste capsule vrouwencollectie presenteren.

Beeld: Mercedes-Benz Les Etoiles / Julie Trannoy (1 en 3), Mercedes-Benz Les Etoiles / Schepers Bosman (2 en 4)

Geplaatst op: September 26th, 2017
Categorieën: Fashionweek, Mode, Nieuws